Ads 468x60px

Tuesday, June 5, 2012

KURSUS KEPIMPINAN DAN PENTADBIRAN KOR SISWA SISWI PERTAHANAN AWAM (Kor SISPA), UiTMTempat                :               UiTM, Kampus Puncak Perdana
Tarikh                  :               26 – 29 APRIL 2012
Jumlah Peserta      :               77 orang (46 Peserta, 21 Urusetia, 3 Jurulatih dan 7 Pegawai Muda)

Kursus kepimpinan pegawai kadet SISPA Kor Siswa Siswi Pertahanan Awam (Kor SISPA) merupakan salah satu kursus teras bagi pegawai kadet SISPA sebelum ditauliah sebagai Leftenan Muda Pertahanan Awam.  Di dalam kursus ini  para peserta kursus akan diberikan pengenalan dan pendedahan kepada tugas dan tanggungjawab sebagai pegawai kadet SISPA di samping etika-etika sebagai seorang pegawai kadet.

Kursus ini dikhususkan kepada pegawai-pegawai kadet SISPA. Para peserta kursus akan diberikan penerangan dan pendedahan secara teori dan pratikal mengenai tatacara mengendali mesyuarat, tatacara pemakaian uniform Pertahanan Awam, tatacara menghadiri majlis dan ceramah berkaitan kepimpinan dan pengurusan organisasi. Sebagai tambahan, asas jurulatih kawad kaki juga diterangkan bagi memudahkan pegawai kadet SISPA memberi arahan semasa mengendalikan platun. Di samping itu juga para peserta kursus juga akan didedahkan cara membuat kertas kerja dan juga cara mengendalikan sesuatu program.

 
Aktiviti : 

 

Gambar-gambar Aktiviti :


Persiapan sebelum pergi ke UiTM kampus Puncak Perdana


Hukuman PT 10


Hukuman hentak kaki

Perbentangan logo kumpulan

Pemeriksaan uniform


Lanjutan 'Who Want To Be PKS'

Aktiviti Bonjour De Comprado (Pulau)

Ujian Kawad Kaki


Kawalan sebelum Majlis Penutupan Kursus KEPIMPINAN DAN PENTADBIRAN KOR SISWA SISWI PERTAHANAN AWAM (Kor SISPA), UiTM

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...